sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

IHMINEN – luomakunnan kruunu

IHMISEN ANATOMIA, MUSIIKKI JA AJANLASKU KERTOO LUOMISESTA
Jos ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja on siten poikkeuksellinen muuhun luomakuntaan nähden, niin kuinka se voidaan todeta?
Ihmisen keho
Ihmisen anatomisessa rakenteessa on ainutlaatuinen kaava, jota ei löydy muista elollisista olennoista kuin osittain. Tämän kaavan avaimet ovat Raamatun pyhissä luvuissa 3, 7 ja 12. Luku 3 kertoo Jumalan kolmiyhteydestä, luku 7 puolestaan Jumalan ja luomakunnan yhteydestäja 12 kertoo Jumalan liitoista esimerkiksi Israelin sukukunnat ja apostolit. Luvuilla on myös muita tärkeitä merkityksiä.
Tarkasteltaessa ihmiskehon rakenteita, paljastuu kaava lähes kaikkialla kehossamme. Ihminen on noin 3 päänmittaa leveä ja seitsemän pitkä. Ja lähemmin päätä katsottaessa huomaamme sen koostuvan seuraavasti: 28 (4 x 7) toisiinsa kiinnittynyttä luuta, 28 elin osasta, 21 (3 x 7) elimellistä osaa, korvassa 28 osaa, silmämunassa 21 osaa ja apurakenteissa 12. Aivohermoja on 12 ja pään sagittaalileikkauskuva paljastaa 21 anatomista jakoa.
Ihmisen päätä kannattaa 7 kaulanikamaa, 12 rintanikamaa ja keskimäärin 14 lanne-, risti- ja ns. häntänikamaa. Päässä on 7 havainto kanavaa: silmät, korvat nenä ja suu. Kylkiluita on kummallakin puolella 12 ja ristiluussa lantion yhteydessä 7 osa-aluetta. Kurkunpäässä 12 osasta. Esimerkiksi kädesämme on 14 (2 x 7) luuta ja lisäksi vaihteleva määrä irtonaisia herneluita, sormenpään ihossa 14 osaa ja muualla ihossa 12 rakenneosaa. Sisäelimiä on 7, aikuisen hengitystiheys 12-14 kertaa minuutissa ja hengitystilavuus noin 7 litraa (naisilla vähemmän). Elimistössä nestettä noin 70 % (lapsella enemmän ja aikuisella vähemmän. Sydämen lyöntitiheys levossa pyörii 70 minuuttilyönnin paikkeilla. Raskaus kestää keskimäärin noin 40 viikkoa ( n. 280 vrk ali 4 x 70 ). Miehessä on 7 ”reikää”, naisessa yksi enemmän. Ihminen voi tarttua sormilla, varpailla ja suulla (yht 21, 3 x 7).
Luettelo jatkuisi vielä pitkään sisältäen mm. ravintoaine ja hivenaineryhmiä. Ihmisen ikä vaihtelee terveydellisten tekijöiden seurauksena lähellä 70 ikävuotta. Kehitysmaissa keski-ikä on alhaisempi ja hyvinvointivaltioissa korkeampi.
Musiikki
Ihminen erottuu muusta luomakunnasta kahdessa asiassa. Meillä on uskonto ja musiikki. Musiikissa eri kokosävelaskeleita on 7 ja puolisävelaskeleiden kanssa yhteensä 12. Harmonisen musiikin pohjana toimii 3 sointua.
Ajanlasku
Ajanlaskumme tuntee myös lukujen jaottelun, neljä vuodenaikaa ovat 3 kuukautta pitkiä, viikonpäiviä 7 ja kuukausia 12.
Edellä mainitut anatomiaan liittyvät luvut ovat yleisistä anatomian kirjoista peräisin. Ateistikin joutuu nieleskelemään edellä lukemaansa 7 toimintaan liittyvällä ihmiskehon osasella.
Luojamme käsiala näkyy kehossamme ja luomakunnassa yleisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti